31.8.2015

LEIKKIMÖKIN SISUSTUSSUUNNITELMA



Leikkimökin sisustushaaveita.


Ideariihi leikkimökin osalta käy täällä  nyt kuumana, joten valoitanpa hieman ensin sisätiloja. Tällä hetkellä haluaisin vuorata koko mökin sisäseinät vanerilla. Toiveena olisi tehdä kaikki kalusteetkin vanerista; matalan pedin, parvisängyn, sekä pienen klaffipöydän piirtämistä varten. Sisällä voisi olla puolapuut tai voimistelurenkaat. Seinälle voisi maalata liitutaulumaalia ja huonetta värittäisi iloisen värikkäät graafiset kuosit. Siis oikea lasten valtakunta, jossa myös aikuinen viiihtyisi! 

Tytön huoneessa oleva Ikean keittiö siirtyisi leikkimökkiin, sekä osa leluista, jotka täyttävät  pojan vaatehuoneen. Säilytykseen olisi kiva ostaa erilaisia laatikoita, joita voisi sujauttaa matalan pedin alle. Ihastuin myös Ikean Risatorp tarjoiluvaunuun, jota voisi käyttää käyttää värikynien, piirustuspapereiden ym. säilytykseen. Kokoa leikkimökille on tämänhetkisten suunnitelmien mukaan tulossa noin 7m². Seuraavaksi alankin piirtämään julkisivua ja sisätiloja mallintamalla. Joko arvaatte minkävärinen leikkimökki meille on tulossa?





Pin It!

30.8.2015

MUISTOJA ASUNTOMESSUILTA


Jäikö asuntomessut väliin? Niin meinasi meilläkin, sillä pyörähdimme Vantaan Kivistössä vasta viimesenä aukiolopäivänä. Voisi luulla, että me 'mattimyöhäset' olisimme saaneet kierrellä ihan rauhassa, mutta toisin kävi. Taloissa riitti kuhinaa normaaliin tapaan.

Alue oli moniin aikaisempiin vuosiin varsin tiiviisti rakennettu. Tontit olivat suhteellisen pieniä, eikä viime vuosien hulppeita erillisrakennuksia pihasaunoineen tai kesäkeittiöineen ollut nimeksikään. Myös talotyyppejä oli vähemmän, sillä useimmat kohteet olivat nousseet juurikin pystysuuntaan korvaten tontin puuttuvat neliöt. Messujen helmiksi nousivat hirsirakennukset, erityisesti Villa Kapee (kohde 26), joka yllätti sisäpuolen arkkitehtuurillaan, sekä Honka Savukvartsi (kohde 18) joka inspiroi harmaasävyisellä ulkoverhouksellaan.






Koska olimme reissussa lasten kanssa, aiheutti se omat mutkansa matkaan. Kolmevuotiaamme, tuo varsin vaativa seuralainen, ei ollut kiinnostunut viettämään hellepäivää rattaissa ja siksi turvauduimme lapsiparkkiin, jossa kolme- ja seitsemänvuotiaamme saivat leikkiä kahteenkin otteeseen. Välissä käytiin vetämässä lihapullat. Emme siis ehtineet kiertää kaikkia kohteita ja illalla hotellille palatessa vähän harmitti, sillä moni kiva kohde jäi näkemättä.











Kolme lempikohdettani olivat ulkoverhoilulla  hurmannut Savukvartsi, sisätilojen sisustuspinnoitteilla ihastuttanut Hevi Kivitalo Panthera Tigris (kohde 33) ja  arkkitehtuurisesti inspiroinut kohde Villa Kapee, jossa syvennyksillä ja kattoikkunoilla oli luotu täysin uniikki kokonaisuus. Myös kohteen sisustus hurmasi, sillä pidin sinisistä ja kuparisista yksityiskohdista. Pidin myös Pontius Isokivi A:n (kohde 16A) materiaalivalinnoista; messinkihanoista ja marmorisesta välitilan laatasta, mutta muuten talo jäi vähän liian kylmäksi minun makuuni. Muita mieleenpainuneita juttuja olivat seinien erilaiset sisustuspinnoitteet, konjakinväriset nahkaverhoillut nojatuolit, pyöreät peilit ja kattoikkunat paikoissa, joissa niitä ei ole totuttu näkemään.













Odotin messuilta, ehkä rohkeampia vetoja, sillä valkoisen, puun ja harmaan liitto tuntui verrattain hyvin alleviivaavalta. Toisaalta tällä kertaa emme olleet keskellä rakennusprojektia, joten kiertelymme oli hyvin päämäärätöntä (eikä joka ikistä rakennusteknistä ratkaisua tarvinnut tutkia, huh!). Lähdin muuten messuille etsimään ideoita leikkimökkiä varten, mutten loppujen lopuksi nähnyt sellaista yhdessäkään pihassa, korjatkaa jos olen väärässä. Yhdessä messuesittelijän leikkimökissä pistäydyimme kyllä. Ehkäpä kuitenkin Vivolan (kohde 19) ulkoneva ikkuna olisi sellainen juttu, joka olisi kiva toteuttaa meidän leikkimökin julkisivussa... 






























Pin It!

12.8.2015

GONNA FLY NOW │JUOKSUSTA APUA PROJEKTINHALLINTAAN




Niin kamalalta kuin se kuulostaakin, kesä lähenee loppuaan. Hiljaiselo blogin puolella on tarkoittanut loman ottamista loman kannalta, mutta toisaalta pihatöissä on ahkeroitu niin, että Valontalo (joka pahalla hetkellä kastettiin myös Iisakin kirkoksi) alkaa olla valmis. Älkää kuitenkaan luulko, että kaikki on tehty, ehei. Ihmismielellä on kumma tapa keksiä aina uusia projekteja toisen päätyttyä. Kun alkukesä kului autokatoksen parissa, heinäkuussa ahkeroitiin etupihan kivetyksen, sekä etuterassin laatoituksen parissa. Niin vain saatiin nekin hommat ruksittua tehtävälistalta  ja arvatkaas mistä nyt haaveillaan? No, leikkimökistäpä tietenkin.








Palatakseni vielä siihen listaan. Mieheni on pakonomainen listan tekijä. Kai se helpottaa, kun saa tekemättömät hommat lueteltua paperille. Minä sen sijaan, olen asioiden pyörittelijä ja suunnittelen kaiken päässäni. Perheessämme harrastetaan siis kahdenlaista projektinhallintaa, joka tarkoittaa että yhteentörmäyksiltä ei voi välttyä.  Tästä johtuen keittiön pöydät, raksahousujen taskut (sekä kaikki muutkin taskut) ovat täynnä miehen raapustamia listoja, joita en uskalla laittaa roskiin. Minä en osaa kirjoittaa ajatuksiani paperille ja välillä tuntuu, että sekamelska päässä yltyy liian suureksi ja purkauksista kärsii sitten mieheni. Ostin ongelmaan avuksi vihdoin kalenterin, jota aion käyttää yrityksen asioiden muistamisessa. Kännykkään tallensin hälytyksen, jotta muistan laittaa tytön hoitoajat viikottain. Mutta sitten palataan luovan ihmisen ongelmaan. Kuinka suoltaa ulos keskeneräinen projekti? Tällä hetkellä päässä pyörii leikkimökin suunnitelma, asiakkaan kodin sisustus, yrityksen keskeneräiset nettisivut, sekä etupihan muutamat istutukset. Välillä olisi helpompaa, jos ei olisi arkista muistettavaa, kuten vanhempainiltoja, satubalettia, salibandya, tai hammaslääkäriä, vaan elo olisi kuin lomalla,  ajatukset vaeltaisivat luovista ideoista aamukahvin keittoon.



Arjen helpottamiseksi, sekä ilahdutamiseksi olen tehnyt muitakin muutoksia. Ylpeänä kerron, että minulla on uusi harrastus - juoksu. Kuulostaa varmaan maailman surkeimmalta ylläriltä, mutta tämä on iso käännekohta. Juoksu on ollut  minulle kauhistus aina. Juoksukisojen viimeinen ilmoittautuu, hep! Kouluajoilta ovat jääneet elävästi mieleen  syksyn viimeiset ulkoliikuntapäivät, jännitys ja ahdistus, kun piti juosta tuhatviisisataa metriä. Juoksu noudatti aina samaa kaavaa, alku lähti hienosti, mutta lenkin puolivaiheilla se alkoi, keuhkoja pisti niin tuhottomasti, että olisin voinut pyörtyä. Jalat olisivat kantaneet, mutta happi ei kulkenut. Rasitusastma se oli. Koko luokka ohitti  yksi toisensa jälkeen, mutta paine ei helpottanut, pakkasilma viilsi kurkkua, itketti. Minua ei oltu luotu juoksemaan, vaikka intoa olisi ollut paljon.





Ostin kuitenkin kaksi viikkoa sitten juoksutrikoot (!). Tästä saa syyttää osin Sisublogin Suvia, joka innosti minua urheilutrikoillaan. Sain häneltä siis visuaalisen kipinän kokeilla juoksua uudestaan. Lähdimme lenkille koko perheellä ja poikani toimi jäniksenä pyörän selässä. Olo tuntui kevyeltä ja sähäkät trikoot pistivät jalat liikkumaan. Aloitin juoksemaan varoen, odotellen sitä hetkeä kunnes keuhkoja alkaisi puristaamaan. Jatkoin kuitenkin sinnikkäästi ja pian juoksin samaa tahtia, kuin perhe pyöräili. Tuntui järkyttävän hyvälle. Nauroin ääneen. Nauroin, juoksin ja hengitin. Taisinpa tuuletellakin jossain välissä. Lenkin jälkeisen endorfiiniryöpyn jälkeen päätin, että juoksen vartin metsälenkin joka toinen päivä. Nämä ensimmäiset kaksi viikkoa ovat tuntuneet mahtavilta, varsinkin silloin kun pää tyhjeenee kotiaskareista, keskeneräisistä projekteista ja mielen täyttää vain ajatus siitä, että jaksan juosta tuolle nyppylälle tai  tuohon mutkaan. Lenkillä olen ihan vapaa tekemään päänsisäisiä to do -listoja.





Minua ei valitettavasti nähdä juoksemassa yleisillä teillä vielä vähään aikaan, sillä huohotan kuin pieni sika. Aloittelen uutta harrastusta näiltä syrjäisiltä lenkkipoluilta. Googlettelin muuten rasitusastmasta ja selvisi, että usein lapsuusiän astma häviää aikuisena! Erityiskiitos siis asiakkaalleni Suville, jonka ansiosta uskalsin kokeilla juoksua. Ilman sinua, olisivat trikoot edelleen kaupassa ja oman elämäni Rocky Balboa -hetki kokematta. 



*Etupihan pihalaataksi valitsimme Lujan Sauvakiven ja terassille löytyi pakkasenkestävä 30x30 laatta Starkista, värinä antrasiitinharmaa.





Pin It!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...