26.2.2013

T*A*p*e*t*T*I

Ihan uskomaton tapetti tuli vastaan nettisurffailun lomassa. Hollantilaisen kalustesuunnittelijan Piet Hein Eekin tapetti näyttää ihan puulta, olematta sitä. Värisävyjäkin on useita, suosittelen käymään sivuilla. Minua miellytti heti tämä pastellinsävyinen.

Nyt tapetti toimii koko olohuone-ruokailutilan inspiraation lähteenä seuraavanlaisessa sisustussuunnitelmassa.


Piet Hein Eek "Scrapwood Paper"


Olohuoneeseen tulisi meidän Savannah-nahkasohva, joka on hankittu Kodin ykkösestä. Ruokapöytä on haaveena tehdä vanhasta pirtinpöydästä, jossa on tumma turkoosi maali.(Pöytä on varastoituna isäni toimesta, sillä sen on hänen lapsuudenkotinsa pöytä.) Poistaisin maalin kevyesti hiomalla, mutten kaikkea, sillä vanha maalipinta saisi näkyä elämää nähneessä pirtinpöydässä. Jalat vaihtaisin mielelläni moderneihin mustiin pukkijalkoihin. Sen yläpuolelle jokin upea lamppu tai kaksi. Sitten seinälle katseenvangitsijaksi tämä tapettitaulu.






Mausteena pari ihanaa olohuonetta.

























































Pin It!

23.2.2013

V*E*R*H*O*U*S

Pohdinnan alla on julkisivun puuverhous paritalon etu- ja takapuolella. Alkuperäinen piirros Nokela A. Olen kokeillut erilaisia tehosteita julkivuun. Tehosteet tulisivat kapeammasta puusta ja väriskaala kulkee ajatuksissani tumman harmaasta lämpöpuun ruskeaan. Mitkä ideoista miellyttävät sinua?

Vaihtoehto 1.

Vaihtoehto 2. 

Vaihtoehto 3.
Vaihtoehto 4.  

Lisään tänne vielä jälkikäteen yhden vaihtoehdon, jossa tehosteena tummanharmaata.
Vaihtoehto 5.


Pin It!

17.2.2013

N*I*M*E*T P*A*P*E*R*I*I*N

On saanut taas viime aikoina kirjoitella omaa nimmariaan. Nimittäin välittäjän papereihin, talopaketin tilauspapereihin, vastaavan työnjohtajan sopimuspapereihin - olo on ollut kuin pankkilainaa hakemassa. Kohta sekin on edessä, kun asuntokin teki jo kauppansa. Päädyimme tilaamaan talopaketin loppujen lopuksi Omataloilta. Hintaerothan neljän eri talotehtaan välilllä olivat hyvin pienet, mutta K-Raudasta saamamme palvelu oli heti alussa moitteetonta ja jotenkin tunsimme sen vakuuttavimmaksi vaihtoehdoksi. Kaupan päälle saimme iPadin, joka on kauppojen jälkeen ollut tahmasormisen viisivuotiaan käytössä lähes tauotta. Ihan kiva laite, mitä nyt vähän olen saanut välistä tutkia.

Seuraavana projektissa on hallinnanjakosopimus, jossa sovitaan paritalon rakentajien kesken muun muassa yhteisten tilojen, kuten autokatoksen tai pihojen hoidosta, autopaikoista, kulkuväylistä, miten pihat jakautuvat, kun asunnot eivät olekaan saman kokoiset. Mitä enemmän asioista sovitaan etukäteen, sitä helpompi on toimia mahdollisissa riitatilanteissa, jos sellaisia ikinä syntyykään. Varmuuden vuoksi on hyvä sopia asioista myös seuraavia asukkaita silmällä pitäen, siis jos jompikumpi päätyy myymään kotinsa.

Alamme pikkuhiljaa hommaamaan työntekijöitä tontin maanraivaustöihin. Lumet pitäisi poistaa tontilta maalis-huhtikuussa, että räjäytysekspertti pääsisi arvioimaan maanmuokkauksen määrän. Kun yksi asia on saatu päätökseen, eli asunnon myynti, sata uutta asiaa on edessä. Aiemmin mainitsemani vuokra-asunto vapautuukin kuukauden liian myöhässä, joten joudumme vielä tässä helmi-maaliskuun aikana etsimään jonkun pesän missä asua.

PS.Laitan piakkoin piirroksia tulevasta talostamme, kunhan ne saapuvat Omatalojen arkkitehdiltä. Sen jälkeen päästäänkin pohtimaan talon ulkopuolta ja tekemään viimeiset muutokset pohjaan.


Pin It!

14.2.2013

10*V*U*O*T*T*A

Tänään 14.2 on meidän vuosipäivämme. Kymmenen vuotta on huristanut hurjan nopeasti, mutta tosiasiassa se sisältää kaksi elämäni onnellisinta päivää, tunteiden vuoristorataa, itkua, rakkautta ja ystävyyttä. Kiitos, että olet edelleen siinä vieressä, paras ystäväni.

Esittelen teille viime kesänä syntyneen yöpöydän. Yöpöydän lankku on jo yli 60 vuotta vanha ja ollut alunperin isäni lapsuudenkodin eteisen penkkinä. Lyhensimme sen pituutta puolella, sillä se oli molemmista päistä lahonnut. Alkuperaiset jalat olivat myös aika muussia. Uudet jalat tehtiin vanhoista heinäseipäistä. Tämä esine tulee seuraamaan mukanamme varmasti koko elämän. Toivottavasti voin vanhana mummona katsella sitä ja muistella sitä lahjana 10-vuotis taipaleestamme. Kiitos, että jaksat kyselemättä toteuttaa oudoimpiakin inspiraatioitani, Joni.

Hyvää ystävänpäivää!




Pin It!

7.2.2013

M*Y*Y*N*T*I*I*N

Än Yy Tee Nyt - Myyntiin!
Elämässä on tekemisen meininkiä. Kevätsiivous on puhdistanut kodin ja mielen.
Kolme välittäjää käynyt arvioimassa kodin ja oikein mieluisia summia on heitelty ilmaan. Nyt kun astelisi Ostaja, niin me pääsisimme isompiin tiloihin. Yksi vuokra-asunto onkin meitä odottamassa, helmikuun lopulla päästään sitä katsomaan.  Katsotaan mitä siitä tulee. Se on 50-luvulla rakennettu paritalo kaupungin läheisyydessä, asuintilat kolmessa kerroksessa. Kesällä vuoden täyttävä tytär ja rappuset ovat hieman pelottava yhdistelmä, mutta katsotaan mitä tuleman pitää.

Tässä kuvia kotoamme pienen stailauksen jälkeen. Keltaiset Annon käsipyyhkeet olivat rakkautta ensi silmäyksellä. Harmaan ja keltaisen yhdistelmä muistuttaa minua kyllä pahasti 90-luvun lopun muodista. Mutta on ne vaan niin kauniit yhdessä, pehmeä harmaa, sitruunankeltainen ja lumenvalkoinen.


Käsipyyhkeet: Anno
Tuikkukupit: Ikea



Käsipyyhkeet: Anno

Sisustustyynyt: Ikea

Tulppaanit <3
Lisää kuvia asunnoltamme löydät täältä.


Pin It!

2.2.2013

V*E*P*S*Ä*L*Ä*I*S*E*L*L*Ä

Vepsäläinen järjesti Kuopiossa torstai-iltana Vip-asiakkaiden kutsuvierastilaisuuden yhdessä Plaza-lehden kanssa. Saimme kunnian olla paikan päällä bloggaaja-ystäväni Noran kanssa. Tilaisuudessa sisustustrendeistä luennoi Suvi-Maria Silvola sisustussuunnittelu Apricusista. Paikan päällä oli myös yritysesittelijöitä muun muassa Hanna Korvelalta, Muuramelta sekä Artekilta. Lisää Huonekaluliike Vepsäläisestä tämän linkin kautta. Tässä hieman kuvia ja tunnelmia paikan päältä. Paljon uusia ideoita tuli etenkin olohuoneen sisustukseen. Yhden ihanan ruokailuryhmänkin bongasin.
Kuvat Emilia Knuutinen ja Nora.











Mikko Laakkosen Latva-naulakko ois ihan kiva eteisessä.



Tämä upea saarnipuinen ruokailuryhmä ois ihana!

Minä ja ihana Nora!

Philippe Starckin Masters-tuoli oli kiva
 nähdä vihdoin livenä.

Joo, vois olla ihan kiva olkkarin
 sohvapöytä tämä  Occa 2070.


Nora poseeraa Charles ja
Ray Eamesin RAR-keinutuolissa...

...ja minä meidän tulevan olkkarin lampun alla ;)

Kylläpä teki hyvää päästä ihmisten ilmoille välillä. Ihan vaan hetkeksikin. Kaikista palkitsevinta oli istahtaa Charles ja Ray Eamesin RAR-keinutuoliin. Ikinä en ole siinä istunut, mutta pitkään olen tuolista haaveillut. Saan sen kuulemma lahjaksi sitten kunhan kotimme on valmis. Näin lupasi mieheni ja laitan sen tänne nyt ylös, että kukaan ei varmasti unohda ;). Rentouttavaa viikonloppua kaikille!






Pin It!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...